
Відповідно до річного плану ліцею та плану роботи методичної комісії з професій громадського харчування та сфер обслуговування з 09.03.2021р. по 22.03.2021р. в ліцеї було проведено декаду з професії.
У підготовці та проведенні декади брали участь майстри в/н та учні груп №14/20, 24/19 «Кухар. Виробник м'ясних напівфабрикатів. Продавець продовольчих товарів» та групи № 34/18 «Офіціант. Бармен. Адміністратор». Керівництво здійснювали голова МК Мосіна Т.М. та старший майстер Слоньова Л.В. Головною метою було:
- Забезпечити найсприятливіші умови для виявлення та розвитку творчості учнів, пошуку обдарованих дітей.
- Стимулювати активну творчу працю учнів у процесі навчання.
- Створення умов для розвитку професійних практичних навичок.
- Розвиток активності, інтересу в учнів до предмету та до майбутньої професії.
09.03.2021р. Відкриття декади разпочалося з огляду фотографій про професії. Свої фотографії показали учні гр. 14/20 з професії «Кухар»; гр.24/19 з професії «Виробник м'ясних напівфабикатів»; гр 34/18 з професії «Офіціант»; гр.44/17 з професії «Кухар».
Підготували та показали учням ліцею презентації та відео про професії “Кухар”, “Адміністратор”, на тему: «Де ви зможете працювати з дипломом нашого ліцею».
Учні роздавали флайери з планом проведення заходів декади та запрошенням прийняти участь у цих заходах.
Бібліотекарка Пшеничка-Дрох О. О. організувала виставку професійної літератури та новинок «Світ кулінарної майстерності» з цікавою інформацією для учнів та працівників ліцею.
10.03.2021р. будо проведено підсумковий відкритий урок в/н з виконання перевірочних робіт в гр. № 24/19 за фахом «Виробник м'ясних напівфабрикатів». Цікаво організувала та провела урок молодий майстер в/н Рогачова А.Л. Урок пройшов в спокійній обстановці, учні показали свої уміння з приготування різних видів м'ясних напівфабрикатів.
11.03.2021р. Під час декади був проведений майстер-клас «Чудові фантазії з овочів та фруктів» під керівництвом майстра виробничого навчання Рудковської А.В. при участі учнів та співробітників ліцею. Учасники з задоволенням творили красу своїми руками, продемонстрували свою майстерність та бажання пізнати нове.
Декада професії – це свято професії, на якому в різних заходах демонструвалися досягнення, вміння, практичні навики учнів. Це Декада – яка поєднує учнів у Світі кулінарних захоплень.
Успіх у житті чекає тих, хто живе під гаслом «Освіта через усе життя», постійно підвищуючи свої знання, вивчаючи нове в своїй професії. Для кращого пізнання кулінарної історії 15.03.2021р. було створено викладачем спецдисциплін Мосіною Т.М. ознайомча виставка фотографій розвитку приготування та вживання їжі в різні епохи під назвою «Історія їжі в малюнках».
16.03.2021р. Кухар володіє прийомами спостереження, вміє виділити правильні смакові поєднання продуктів, їх пропорції, відчуває і розуміє красу, шукає і створює її. Праця кухаря важка, кропітка, але дуже потрібна людям; цікава, бо зі звичайних продуктів, маючи фантазію та смак, кухар створює справжні шедеври кулінарної майстерності. Так учні груп 14/20, 24/19 під керівництвом майстрів виробничого навчання Рогачової А.Л. та Рудковської А.В. відкрили святкове кафе «Варенична». Вони самостійно закупали продукти, готували вареники з різними начинками, а учні гр.34/18 з майстром в/н Вороніною В.В. допомагали з оформленням кафе, вони готували напої, приймали замовлення та обслуговували покупців.
17.03.2021р Провели “Ярмарок-продаж солодких виробів з тіста”.
18.03.2021р. Організували та провели «Майстер - клас з приготування коктейлів» під керівництвом майстра виробничого навчання Вороніної В.В. при участі учнів групи № 34/18 з професії «Бармен». Учні та учасники майстер – класу продемонстрували свою майстерність в приготуванні та оформленні різних коктейлів, обслуговуванні відвідувачів у реальних умовах. Наша мета полягає не в тому, щоб зробити себе необхідними нашим дітям, а навпаки, в тому, щоб допомогти їм швидше навчитися обходитися без нас та й ще навчати інших.
19.03.2021р. Цікаво організувала та провела зустріч за круглим столом апетитну вікторину «Україна смакує!», викладач Мосіна Т.М. разом з бібліотекаркою Пшеничка – Дрох О.О. для педагогічних працівників ліцею, де дві команди мала змогу ознайомитеся з цікавими новинками української кухні, українськими традиціями, згадати твори українських письменників та позмагатися між собою в кмітливості, знаннях та гуморі. Завершився захід чаюванням.
22.03.2021р. Закриття декади. Проведення декади професійної майстерності справило приємне враження на всіх, хто мав змогу прийняти в ньому участь, ще раз засвідчило професіоналізм в діяльності викладачів та майстрів виробничого навчання з професій, довело належну професійну підготовку майбутніх спеціалістів. Всі учні якісно справилися з поставленими завданнями. Найактивніші учасники декади отримали фото на згадку.
|